
תחזוקת רכב שגרתית. מה כלול, כיצד לשלוט
כל הנהגים מודעים היטב לכך שתחזוקת רכב היא חלק מהפעלה שלה. עם זאת, עדיין קיימת קטגוריה של בעלי רכבים שמאמינים שאיש אינו זקוק לטיפול רכב שגרתי עם החלפת חלקי חילוף שהומלצו על ידי היצרן וכי זה פשוט כסף ל"אויר"
תחזוקת רכב / טיפול רכב
האם זה באמת כך? מהי תחזוקה מתוכננת או טיפול שגרתי? איך זה קורה? מה כלול בו ובאיזו תדירות יש לעבור למותגי רכבים שונים? האם יש צורך לעשות זאת ?מומחים עונים על שאלות, מביעים את דעתם ונותנים עצות.
נתחיל בכך. מדוע לערוך בדיקה שגרתית
ראשית כל, עליכם להבין שתחזוקת רכב כשלעצמה הינה אמצעי מניעה שמטרתם למנוע תקלות אפשריות בשלבים המוקדמים. מי שמאמין שאם תחכה שהחלק ייכשל ואז יחליף אותו יהיה חסכוני יותר מאשר לעבור טיפול רכב מתוכנן, הוא טועה עמוק. בכל שירותי רכב (מוסך רכבים) יגידו שתיקון רכב יקר בהרבה. וגם אם יש רכב חדש של מותג עולמי, חוקי הפיזיקה עובדים על יחידותיה באותו אופן כמו על רכב עם קילומטראז 'גבוה, כך שגם שגיאה קטנה בעבודה או תקלה שנחשפה במהלך האבחנה עוזרת להימנע מהתקלות חמורות או אפילו מתאונות.
יתרה מזו, בניגוד לרכבים של דורות קודמים, מכונית מודרנית היא קומפלקס של היחידות המורכבות ביותר הנשלטות על ידי אלקטרוניקה, ולכן אי אפשר לוותר על אבחנות מחשב ואמצעים אחרים.
סוגי טיפולים מתוכננים ומה כלול בהם.
תדירות ההחלפה של חומרים וחלקים שונים של מותג רכב מסוים מצוינת במדריך היצרן. הכרת המלצות אלו של היצרן ומתוך התחשבות בקילומטראז 'של רכב מסוים, קובעת את תדירות התחזוקה המתוכננת של המכונית.
יתר על כך, סוגי התחזוקה הבאים מתבצעים עבור כל הרכבים.
בדיקה יומית הכוללת פעילויות חובה לפני כל יציאה.
הנהג עצמו בודק את מצבו הכללי של הרכב, את מיקום והתאמת המראות האפשריות, הפעלת חיישנים, פנסים, ציוד חשמלי אחר, בדיקת מערכת ההיגוי, בלמים, מצב הרכב - במילה אחת, בדיקת המכונית ואותם פעילויות שניתן לבצע באופן עצמאי
טיפול 1 - תחזוקה, אשר צריכה להתבצע בהתאם לדרישות יצרן הרכב כל 10, 15 או 20 אלף קמ.
בדרך כלל טיפול 1 כולל את הפעילויות הבאות:
- החלפת מסנן האוויר;
- החלפת שמן;
- בדיקת טעינת המצבר;
- בדיקת מצתים;
- שימון לולאות;
- בדקו אויר בצמיגים ואיזון , מילוי אויר במידת הצורך;
- בדיקת רמת הנוזלים הטכניים עם מילוי במידת הצורך;